Gelir vergisi beyanname dönemi 25 Martta bitiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- 2007 yılı gelirlerine ait yıllık Gelir Vergisi beyanname verme süresi, 25 Mart Salı günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, beyannameler için hesaplanan Gelir Vergisinin ilk taksidi 31 Mart Pazartesi, mesai saati bitimine kadar ödenecek. İkinci taksit için de 31 Temmuz Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ödeme yapılacak.

2007 yılında kira geliri elde eden mükellefler için Başkanlığın internet sayfasında yer alan "Kira Geliri Beyanname Yardımı Sistemi" güncellenerek, hizmete sunuldu. Mükellefler, sitede yer alan "Kira Geliri Beyanname Yardımı Sistemi"ni kullanarak, 2007 yılında elde ettikleri gayrisafi kira geliri toplamı üzerinden ödeyecekleri Gelir Vergisini hesaplayabilecek.

Ayrıca, Ticari Kazançların Vergilendirilmesi Rehberi, Kira Geliri Elde Edenler İçin Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi, Serbest Meslek Kazançları Vergi Rehberi, Menkul Sermaye İradı Elde Edenler İçin Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi ve G.V.K. Geçici 67. Madde Uygulaması İle İlgili Olarak Gerçek Kişilere Yönelik Vergi Rehberi gibi rehberlere de yine İdarenin internet sayfasından ulaşılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber